Všetci interní učitelia FM PU by mali mať do júna titul PhD.

18.10.2010 Prešov

Prešov 18. októbra (TASR) – Všetci interní učitelia Fakulty manažmentu Prešovskej univerzity (FM PU) by mali byť do konca tohto akademického roka nositeľmi titulu PhD.
Uviedol to dnes na stretnutí s médiami dekan Róbert Štefko ako jednu z hlavných priorít fakulty pre najbližšie obdobie. Podľa neho aj táto skutočnosť prispeje k ďalšiemu zníženiu ukazovateľa pre posudzovanie univerzít KZÚ 6, ktorý odzrkadľuje prepočítaný počet učiteľov s PhD. na počet poslucháčov.
\"My už sme ako univerzita pred rokom splnili ukazovateľ KZÚ 6 na 18,2, ale fakulta si sama dala svoju prioritu, ako súčasť univerzity, a to dosiahnuť tento stav. Takže všetci učitelia na plný úväzok, ktorí sú na fakulte registrovaní, budú nositelia PhD. , \" konštatoval Štefko.
História FM PU siaha do roku 1990, kedy vytvorili magisterské štúdium personálneho manažmentu na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v štruktúre Filozofickej fakulty v Prešove. O šesť rokov tu začala pôsobiť katedra manažmentu. Po vzniku Prešovskej univerzity došlo v októbri 2004 k vytvoreniu samostatnej Fakulty manažmentu.
Štefko dnes priblížil vývoj personálneho obsadenia fakulty i záujem uchádzačov o štúdium počas jej šesťročného pôsobenia. V štruktúre fakulty je spolu osem katedier. V súčasnosti má 94 interných učiteľov a doktorandov. Podľa dekana je záujem o štúdium na ich fakulte mimoriadne veľký a ročne sa sem hlási okolo 4000 uchádzačov.
Zo stanovených priorít, ktoré sa týkajú vedecko-výskumnej činnosti, Štefko pripomenul predovšetkým snahu fakulty zapájať sa do grantových sfér spoluprácou so zahraničnými partnermi.
\"Čo sa týka vedy a výskumu, fakulta je v tejto oblasti dobre rozbehnutá. Časť z 23 získaných grantov bolo úspešne ukončených, niektoré stále bežia. Ďalších 14 realizujú v rámci vlastnej grantovej výskumnej agentúry GAMA. Mnohé z nich sú medzinárodné a práve túto časť chceme ďalej posilňovať, \" dodal dekan fakulty.
V tejto súvislosti pripravujú napríklad dva spoločné študijné programy. Na jednom spolupracujú s anglickou Metropolitan Leeds Univerzity a do druhého programu sa majú zapojiť tri univerzity zo štátov Európskej únie a tri pôsobiace mimo EÚ.
Prodekan pre hodnotenie kvality a rozvoj fakulty Peter Adamišin zdôraznil aj zníženie počtu v seminárnych skupinách z pôvodných viac ako 25 na maximálne 15 poslucháčov. Čo podľa neho prináša zvýšenie interaktivity medzi učiteľmi a študentmi.
 

Vyberte región

mark